2012. május hónap bejegyzései

Nemzeti Összetartozás Napja

Az Országgyűlés két évvel ezelőtt a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította a trianoni békediktátum aláírásának napját, június 4-ét. Csabrendeken községi rendezvény keretében első alkalommal emlékeztünk a gyásznapra. Az emlékműsor kezdetén beszédet mondott Auer László alpolgármester. A műsorban vendégszerepelt a testvértelepülésünk, a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Könyvtár és Művelődési Ház rendezvényei | 2 hozzászólás

Magyar Kultúra Napja

Csabrendeken e jeles napról az idei évben is méltón, a helyi értékeket kiemelve kívántunk megemlékezni. A népművészet képviselőit hívtuk meg, hogy a hagyományos értékek megtartásáról, a népi mesterségek fontosságáról szóljanak. Felkérésünket elfogadta Forgács Sándor kosárfonó, a Népművészet Ifjú Mestere, Csík … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Könyvtár és Művelődési Ház rendezvényei | Magyar Kultúra Napja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vetélkedő Nagyfödémesen

Iskolánk meghívást kapott a nagyfödémesi testvériskolától, a IV. Borsos Mihály Napokra. Május 7-én  két csapattal mentünk a rendezvényre. Az alsó tagozatosok Csipet-csapata, Simon Dominik, Bors Ivett,  Mátyás Bence, Szatmári Tamás és Molnár Fanni (felkészítő: Rádliné Pál Györgyi) a mesevetélkedőn vettek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Iskola rendezvényei | Vetélkedő Nagyfödémesen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Anyák hete

Köszönet az Anyáknak, Babáknak….          Május első vasárnapján ünnepeljük az Anyák napját. Az ezt követő hetet nevezik a Születés hetének. Ezen apropókból szerettünk volna tisztelegni Anyák hete rendezvényünkkel a megszületett babák és édesanyáik előtt. A rendezvényre névre szóló meghívókkal készültünk … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Könyvtár és Művelődési Ház rendezvényei | 3 749 hozzászólás

Költészet napja

Verses óra 2012. április 11-én, a Költészet Napja alkalmából szerveztük a községi könyvtárban Verses óra rendezvényünket. A Költészet Napját 1964 óta ünnepeljük hazánkban, az egyik legnagyobb 20. századi magyar költőnk, József Attila születésnapján. Felhívásunkra nagyon sok kisgyermek jelentkezett, hogy elszavalja … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Könyvtár és Művelődési Ház rendezvényei | 3 765 hozzászólás

Pünkösdi határjárás

“Ébredés” Ha szereted a természetet, látogass el hozzánk családoddal a 2012. május 26-án (szombaton) 10-15 óráig tartandó PÜNKÖSDI HATÁRJÁRÁSUNKRA Csab-pusztára (Barcza-tag) Akik biciklivel szeretnének eljönni a rendezvényre, azokat várjuk a Művelődési Ház mögötti parkolóban. Gyülekező: 8:40-től,         … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Könyvtár és Művelődési Ház rendezvényei | 3 hozzászólás