Anyák hete

Köszönet az Anyáknak, Babáknak….

         Május első vasárnapján ünnepeljük az Anyák napját. Az ezt követő hetet nevezik a Születés hetének. Ezen apropókból szerettünk volna tisztelegni Anyák hete rendezvényünkkel a megszületett babák és édesanyáik előtt.

A rendezvényre névre szóló meghívókkal készültünk a tavalyi évben megszületett gyermekek és édesanyáik részére. A két napos rendezvényünkön számos hasznos ismerettel és élménnyel lettek gazdagabbak az ellátogató Anyukák, Kismamák és Nagymamák. Május 7- én a zord idő ellenére is sikerült egy jót ringatóznunk, Rompos Patríciának pedig számos mosolyt, derűt csalni a picik arcára. Ezt követően Csalló Mónikától megtudtunk mindent a kismamajógával kapcsolatban, sőt ahogy a babák engedték, bele is kóstoltunk az ízébe. Másnap szerencsére a nap is kisütött a babák és édesanyáik tiszteletére….és végre elültethettük a rózsákat (erről picit később). A késő délutánt ezen a napon a Foreveres termékek megismerésével kezdtük, majd Illés Ibolya sümegi védőnő segítségével megmasszíroztuk, tornáztattuk az izgő-mozgókat. A délutánt Bedő Beátával zártuk, aki a női és férfi intim tornával ismertetett meg minket – hát izgalmas egy témában mélyültünk el.

Még egy kicsit a Rózsaültetésről… A tavalyi évben indítottuk el a Községi Könyvtár és Művelődési Ház munkatársaival e mozgalmat, bízva abban hogy hagyománnyá válik. Anyák napja környékén (Anyák hete rendezvényen) minden tavalyi évben született gyermek tiszteletére egy-egy rózsatövet ültetünk kifejezve ezzel a köszönetünket és hálánkat, hogy a világra és ide Csabrendekre születtek. Ebben az évben 16 tő emlékrózsát ültettünk az új központi (Hegyalja utcai) játszótér mellé az alábbi gyermekek (2011-ben születettek) tiszteletére: Filipánics Anna, Ruska Rebeka Fanni, Szita Hunor Tibor, Vaczola Patrik Adrián, Pap Levente, Hársfa Nimród, Béndek Boglárka, Szabó Levente, Bogdán Richárd, Soós Csepke, Kalányos Zsófia, Nagy Roland, Vörös Viktória, Horváth Dániel, Fekete Bíborka Európa és Molnár Viktória. Nagyon bízunk benne, hogy évről-évre egyre több rózsát ültethetünk el Csabrendeken.

Kondor Anett Védőnő

 

 

(Egy kicsit más téma: Várom azon kismamák, édesanyák, nők és asszonyok jelentkezését, akik érdeklődnek az intim és gátizomtorna iránt. A Kriston Intim Torna az alábbi esetekben javasolt: a várandósságra, szülésre való felkészülésben -a szülésben résztvevő izmok rugalmasságának, tágulóképességének, irányíthatóságának fejlesztése-, a menopauzára való felkészülésben -az izomgyengeség, inkontinencia csökkentésében-, egyes nőgyógyászati, urológiai műtétekre való felkészülésben, a gát rehabilitációjakor -aranyér, műtét, inkontinencia kezelésében. Megfelelő létszám esetén Bedő Beáta (Kriston Intim Torna tréner) 12 órás személyre szabott tanfolyamot tartana szeptemberben itt helyben Csabrendeken. Érdeklődni Kondor Anett védőnőnél a 06 20/239-3161 v. 453-337-es telefonszámon vagy személyesen lehet.)

Kategória: Könyvtár és Művelődési Ház rendezvényei | A közvetlen link.