Kistérségi Nap

Zalagyömörő Község szervezésében 2012. július 14-án, szombaton a Gondolat Szabadidő Parkban került megrendezésre a Kistérségi Nap. A térség 21 településéből 19 képviseltette magát. Nagy készülődés előzte meg a rendezvényt, ahol igyekeztünk Csabrendeket méltóképpen bemutatni a többi település és a látogatók előtt. A kiállítás keretében bemutattuk ügyes kezű alkotóink, mestereink munkáit. Az érdeklődők láthatták Forgács Sándor vezette kosárfonó szakkör résztvevőinek elkészült kosarait (Rádliné P. Györgyi, Bardon Réka, Bartáné Gyalog Margit, Mógerné Molnár Ildikó), Bartáné Gyalog Margit bőrműveit, Ruska Ibolya és Nagy Sára Patrícia gyöngy ékszereit, Hóti Zsuzsanna és Hóti Fanni horgolt terítőit, Turcsi Bernadett festményeit, Poór Ferencné és Komendánt Sándorné patchwork technikával készült takaróit, terítőit, táskáit, Csehné Varga Éva ujjbábjait, díszített tojásait, csuhé figuráit, Bardon Réka csuhé babáit, csuhéból font tárgyait, Csík Tamás kovácsolt eszközeit és a Kid Dance Egyesület elnyert kupáit valamint Horváth Anna iparművész híressé vált betonból és bicikli gumiból készült székének fotóit.

A délelőtti főzőversenybe most is a kedvelt Csab-tócsival neveztünk, amit szinte vacsoráig sütöttek segítőink.

A labdarúgó tornán községünket képviselve a CSFC és a CSKSE csapatai derekasan küzdöttek, a focitornát pedig a CSKSE nyerte. A délelőtt folyamán a gyermekek részt vehettek KRESZ vetélkedőn, kérhettek arcfestést, csillámtetoválást, és frizurát mesterfokon. Egész nap lehetet csónakázni és séta kocsikázni is.

Déli 12 órakor került sor az Ünnepélyes megnyitóra, a nap megáldására.

A kulturális műsort számos fellépő mellett a helyi Vadvirág Nyugdíjasklub, a Rezgő Rezeda Citera Zenekar és Férfikórus, a Kacagó Gerle Népdalkör és a Kid Dance Egyesület színesítette bemutatójával.

A színvonalas műsorok mellett a délután folyamán előadást hallhattunk a mezőgazdaság fejlődéséről, a burgonyanemesítésről, tájékozódhattunk az őstermelői ismeretekről, ízelítőt kaphattunk a közbiztonság és kábítószer megelőzés témakörében is. Az Egészség sátorban vérnyomás és vércukormérésre volt lehetőség.

A térségi kulturális csoportok bemutatkozását követően a színpadon köszönthettük a Zalaapáti harmonikásokat valamint fellépett Csenki Attila a Dumaszínház művésze. A rendezvényt Retro Disco zárta.

E színvonalas rendezvény ismét bizonyította az itt élő, alkotó emberek tehetségét, szorgalmát. Számos példáját láttuk a néphagyomány és a népművészet ápolásának.

Köszönjük a csabrendeki csapat lelkes résztvevőinek az egész napos helytállást.

Mógerné M. Ildikó művelődésszervező

Fotó: Hóti József

[nggallery id=14]

Kategória: Egyéb, Rendezvények | A közvetlen link.