Szünidei akció

2012. július 17 és 20-a között tartottuk a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat valamint a Községi Könyvtár és Művelődési Ház közös szervezésében az immár hagyományos Szünidei akciót.

Az érdeklődő gyermekeket változatos programok várták. Csíkné Bardon Réka a csuhéfonás rejtelmeibe vezetett be bennünket, és szebbnél szebb csigák és pillangók készültek. Soós Miklós bácsi a tűzoltók munkájáról mesélt, és a gyerekek nagy örömükre közelről is megtekinthették a tűzoltó autót.

A második napon, a kerékpártúrán bizony elfáradtak a résztvevők. Ám közben játszóházaztunk a nagytárkányi gyerekekkel, többek között békát hajtogattunk, halacskát és papírforgót készítettünk, a fiúk fociztak, és mire megéheztünk volna, addigra éppen odaért az óvodából a frissen sült finom pogácsa. A visszaúton betértünk a Kenyeres-tanyára, ahol nagyon kedves fogadtatásban volt részünk, megtekintettük az állatokat, megismerkedtünk az ottani élettel. Klári néni megvendégelt minket finomabbnál finomabb falatokkal (bojtárleves, kenyérlángos, palacsinta) és egy kellemes délutánt töltöttünk a természetben.

A harmadik napon meglátogattuk Németh Ferenc kovácsmestert, a CSABTEX varrodát és a Boldogfa Kft-t. Mindenhol részletesen bemutatták az ott zajló munkafolyamatokat.

Az utolsó nap ismét a játéké volt. A Hobla H. Kft. megtekintése után, ahol rengeteg játékot láthattunk a raktárban, lehetőség nyílt a játékok kipróbálására is. A legnépszerűbb talán a trambulin és a “békaugrató” volt. A gyermekek, nagy örömükre apró kis ajándékokat is kaptak kedves vendéglátóinktól. A nap befejezéseképpen pedig gyöngyöt fűztünk, karkötőt, margarétát és méhecskét.

Köszönet a segítő szülőknek, kollégáknak és a kedves vendéglátóknak!

[nggallery id=15]

Kategória: Könyvtár és Művelődési Ház rendezvényei, Rendezvények | A közvetlen link.