Farsangtemetés

2013. február 9-én, szombaton, a Farsang farka időszakában községünkben is megtartásra került a Farsangtemetés, téltemetés. Az újjáélesztett hagyományt nagy készülődés előzte meg. A helyi színjátszó csoport már hetekkel korábban próbálni kezdte a jeleneteket és közösen készítettük el a szalmabábot, Farsang Gazsit is, aki egy héten át ijesztgette a Művelődési Házba betérőket.

16 órakor hangoskodó, jelmezes felvonulást tartottunk a községben. Sokan csatlakoztak hozzánk útközben. Nagy örömünkre, a Községházához visszaérve már sok érdeklődő várta a zajos csapatot. Tréfás temetési szertartás során elbúcsúztunk Farsang Gazsitól, aki a rövid, bőséges farsangi időszakot jelenítette meg, majd máglyán égettük el. Ezt követte a Művelődési Ház nagytermében a Bolond Esküvő. Itt sor került az „elhunyt” özvegyének és legjobb barátjának vicces kézfogójára. Az érdeklődőket, vagyis a „násznépet” teával és zsíros kenyérrel vendégeltük meg, majd a lakodalomban táncolhatott is, aki bátor volt.

Gratulálunk a helyi színjátszók igazán szórakoztató előadásához, név szerint: Adorján Alexandra, Barta Dorottya, Barta Enikő, Bíró Krisztián, Bódai Anasztázia, Soós Erika, Soós Roland, Soós Veronika, Vági Virág Viktória.

Köszönjük a támogatást és a technikai segítséget, amely elősegítette rendezvényünk sikerét!

M. Molnár Ildikó műv.szervező

[nggallery id=30]

 

Kategória: Könyvtár és Művelődési Ház rendezvényei, Meghívók, Rendezvények | A közvetlen link.