Mesevetélkedő Nagyfödémesen

2019. november 22-én Nagyfödémesre látogattunk a Borsos Mihály Alapiskola meghívására, hogy mese-és műveltségi vetélkedő keretében találkozzunk a szlovákiai, magyar nyelvű testvériskola és a jánossomorjai általános iskola pedagógusaival és diákjaival. A kissé nyirkos őszi idő ellenére is kellemesen telt az utazás. Bár átléptük a határt, igazi kedves, magyaros fogadtatásban volt része kis csapatunknak. A testvériskola köszöntője után jókedvű beszélgetéssel, iskolák közötti tapasztalatcserével kezdődött a program. Az ebéd során megízlelhettük a jellegzetes knédlit, és indulhattak a vidám, de helyenként alapos tudást igénylő vetélkedők. Az alsó tagozatosok csapata kedves, egyedi jelmezeikkel bűvölték el a résztvevőket. Felkészítő/kísérő Rádliné Pál Györgyi volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

A felső tagozatosokat a hetedik évfolyamból Horváth Sára, Horváth Nóra, Torma Laura Diána, a nyolcadikból Bakos Bettina, Réfi Márta és Szatmári Johanna képviselték.

A változatos feladatok megoldása közben gyorsan repült az idő. A nagyfödémesi nevezetességek felismerése mellett irodalmi, angol nyelvi és játékos feladatok is színesítették a délutánt. A gyerekek megtapasztalhatták, hogy a közös tudás és kulturális háttér mennyire összekovácsolja az embereket. Bár egymás számára kezdetben ismeretlenek voltak a csapatok, mégis jó és biztonságos érzés volt számukra a közös tudásanyaggal találkozni. Tanulóink az 5. és 6. helyet szerezték meg a vetélkedőben. Felkészítő/kísérő Pásztor Ágnes volt.

Köszönjük Csabrendek Nagyközség Önkormányzatának, hogy támogatták utazásunkat, ismét egy hasznos, vidám programmal örvendeztették meg a diákokat!