Népdaléneklő versenyek

A szép hangú gyerekek az idei évben is lehetőséget kaptak arra, hogy tehetségüket bebizonyítsák. A hagyományos iskolai népdaléneklő versenyt április utolsó hetében rendeztük meg, amelyre 23 kisdiák nevezett be. Közülük a következő tanulók értek el helyezéseket:
1. korcsoport (1-3.o-ig):
1. helyezett: Szilágyi Levente 3.a
2. helyezett: Vitai Zalán 3.a
3. helyezett: Réfi Hanna 3.a, Szabó Levente 2.a

2. korcsoport (4-6.o-ig):
1. helyezett: Keizer Gergő 5.a
2. helyezett: Földházi Janka, Zámbó Júlia 4.o
3. helyezett. Horváth Leon 5.b

Területi népdaléneklő verseny
2019. május 16-án rendeztük meg a harmadik területi népdaléneklő versenyt, melynek helyszíne az idei évben a Csabrendeki Általános Iskola volt. A rendezvényre 3 iskola legszebb hangú tanulói voltak „jogosultak”, az előzetesen lebonyolított iskolai népdaléneklő versenyek után. Ennek értelmében, a Csabrendeki Általános Iskolát 8, a káptalanfai Pusztai Ferenc Általános Iskolát 7, és a gógángai Fekete István Általános Iskolát 6 szépen éneklő gyermek képviselte.
A zsűriben Rádliné Pál Györgyi tanítónő és Bardon Tiborné nyugalmazott tanítónő Csabrendekről, Éri Judit tanítónő Gógánfáról, Asbóthné Körmendi Erzsébet énektanár, és a zsűri elnöke, Monostori István, a Sümegi Zeneiskola igazgatója foglaltak helyet. Nem volt könnyű dolguk, hiszen ezen a versenyen már csak a tisztán intonáló, biztos hallású, különleges hangszínnel rendelkező tanulók léptek fel.
Az idei évben arany minősítésben részesült:
Vitai Zalán és Zámbó Júlia
Ezüst oklevelet kaptak:
Földházi Janka, Szilágyi Levente, Réfi Hanna, Szabó Levente, Keizer Gergő

Jánosházi Éneklő Ifjúság és Népdaléneklő Verseny
Iskolánk tanulói a tavalyi évhez hasonlóan részt vettek a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában megrendezett népdaléneklő versenyen is.

Közülük ezüst minősítést kaptak:
Szilágyi Levente, Zámbó Júlia, Keizer Gergő
Bronz minősítésben részesült: Földházi Janka
Gratulálunk minden tanulónak és a felkészítő tanároknak, ezeknek a szép eredmények elérésében! Továbbra is szívvel és lélekkel énekeljetek, hiszen ahogy Kodály Zoltán megfogalmazta:
„ Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is.”

Csabrendek, 2019. május 26.

Asbóthné Körmendi Erzsébet