Tájékoztatás Településképi Arculati Kézikönyvről és településképi rendeletről

Tájékoztatás Településképi Arculati Kézikönyvről és településképi rendeletről

Csabrendek Nagyközség Önkormányzata felhívja Csabrendek teljes lakosságának, valamint a város területén működő érdekképviseleti-, civil-, gazdálkodó szervezetek és vallási közösségek figyelmét, hogy Csabrendek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a 175/2017. (XII.21.) számú határozatával elfogadta a település Településképi Arculati Kézikönyvét, illetve a „településkép védelméről” szóló 24/2017. (XII.27.) számú rendeletével megalkotta a település új településképi rendeletét.

A Településképi Arculati Kézikönyv meghatározza a településképi jellemzőket, az egyes önálló településkarakterbe tartozó településrészek arculati jellemzőit és értékeit, a minőségi formálásra vonatkozó javaslatokat, valamint a településképhez illeszkedő építészeti, tájépítészeti, zöldfelületi elemeket, jó példákat, irányt mutatva az építésekhez, környezetalakítási tevékenységekhez annak érdekében, hogy a minőségi természeti- és épített környezet fennmaradjon, sőt tovább fejlődjön.

A 2018. január 1-től hatályba lépett új településképi rendelet egységes szerkezetben tartalmazza a településkép alakítására, a helyi értékvédelemre, az információs elemek, reklámberendezések elhelyezésére vonatkozó szabályokat, valamint a településképi eljárások lefolytatásáról szóló rendelkezéseket.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az előírások közvetlenül érintik a településünkön élő – építési tevékenységet végző, megbízóként szereplő – gazdasági társaságokat, vállalkozókat, lakosságot és a szükséges terveket készítő építészeket, mérnököket!

Az elfogadott dokumentumok és a településképi eljárások során használandó formanyomtatványok megtalálhatók és letölthetők.

Letölthető dokumentumok:

Településképi Arculati Kézikönyv megtekinthető itt.  

Csabrendek Nagyközség településképének védelméről szóló 24_2017._XII._27. önkormányzati rendelet

Településképi bejelentés iránti kérelem nyomtatvány

Egyéb adatok, információk iránt érdeklődni lehet a Csabrendeki Közös Önkormányzati Hivatalnál munkaidőben a 87/453-167-es telefonon, illetve személyesen ügyfélfogadási időben.

Turcsi József
polgármester

Kategória: Aktuális, Egyéb | A közvetlen link.