Projektzáró rendezvény

Ünnepelt az óvoda

Egy évvel ezelőtt intézményünk a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „Referencia-intézmény feltételrendszerének kialakítása a Mese-domb Óvoda és Bölcsődében” címmel pályázatot nyújtott be. Az elmúlt évek tapasztalataira építve szakmai programokat, más néven jó gyakorlatokat dolgoztunk ki, melyek külön eljárás keretében felkerültek az EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Nonprofit KFT. által biztosított regisztrációs felületre. Dokumentumaink alapján, valamint a helyszíni előminősítés eredményeként előminősített referencia intézmény lettünk.

Pályázatunk eredményessége3000000 Fttámogatás, melyet az intézményi fejlesztési tervben foglaltak szerint eszközbeszerzésre és nevelőtestületi képzésre fordíthattuk. A projekt elszámolható költsége az Európai Szociális Alapból és hazai költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában finanszírozott. Az összeget a fenntartó önkormányzat előlegezte meg számunkra, mivel a pályázat utófinanszírozással valósítható meg.

Nevelőközösségünk – óvodapedagógusok és dajkák – a projekt kezdetétől folyamatosan felkészült a referencia intézményi szerepkörre. Kialakítottuk azt a szervezeti formát, melynek segítségével „jó gyakorlatainkat” népszerűsíthetjük, fogadhatjuk az érdeklődő óvodákból érkező kollégákat.

Ünnepélyes projektzáró rendezvényünket – kiállítással egybekötve – 2012. október 26-án /péntek/ 10.00 órakor tartottuk a Művelődési Házban, melyet óvodásaink színvonalas műsora tett emlékezetessé mindannyiunk számára.

Köszönjük, hogy olyan sokan eljöttek meghívásunkra!
A Mese-domb Óvoda és Bölcsőde nevelőközössége nevében: Menyhártné Tanai Edit

[nggallery id=21]