Közvilágítás hibabejelentés

KOVIKA közvilágítási hibabejelentő rendszer általános ismertető

 A KOVIKA egy internetes közvilágítási hibabejelentő és nyilvántartó rendszer, melyet a lakosság, az Önkormányzat illetve a közvilágítási hibák javítását végző Vállalkozó közös használatára fejlesztettünk ki.

A hibabejelentő rendszer 3 fő részből áll: Lakossági hibabejelentés, Önkormányzati modul és Vállalkozói modul.

A lakossági modul nyilvános, amit minden Internet kapcsolattal rendelkező lakos el tud érni.  A rendszer többi részéhez, (Önkormányzati-, és Vállalkozói modul) csak a megfelelő felhasználói név és jelszó használatával lehet hozzáférni.

Könnyen elérhető            A KOVIKA hibabejelentő rendszer a https://kozvilhiba.hu internetes cím alatt érhető el, bármilyen operációs rendszert használó számítógépről.

Az Internetes elérhetőség lehetőséget biztosít arra is, hogy akár a lakosság, akár az Önkormányzat ügyintézője közvetlenül jelentsen be közvilágítási hibát, és arról a Vállalkozó azonnal, on-line módon értesüljön.

Gyors információ            Így az eddigi gyakorlathoz képest sokkal gyorsabban jut el a meghibásodott

áramlás                             lámpatestekre vonatkozó információ a hibát észlelő személytől a javítást végző Vállalkozóig illetve szerelőkig.

Nyomon követhetőség     A rögzített hibákat mind a Vállalkozó mind az Önkormányzat azonnal látja, így bármely pillanatban friss információ áll rendelkezésre arról, hogy az egyes hibák javításának folyamata hol tart, melyek kerültek kijavításra illetve, hogy a meglévő hibák javítására mennyi idő áll még rendelkezésre. A Vállalkozónak segítséget nyújt ahhoz, hogy a bejelentett hibákat fontossági sorrendben, ugyanakkor a vállalt javítási határidőn belül elhárítsa.

Visszakereshetőség          A rendszerben minden rögzített hiba eltárolásra kerül, melyekre vonatkozó információkat  (pl. a bejelentés és kijavítás ideje, a hiba oka)  bármikor meg lehet tekinteni visszamenőlegesen is.

Kimutatások                    A tárolt adatokból mind az Önkormányzat, mind a Vállalkozó automatikusan frissülő kimutatásokat tekinthet meg a hibák jellegére, gyakoriságára, elhárításuk átlagos idejére vonatkozóan.

Rugalmasság                    A program messzemenőkig figyelembe veszi a felhasználói szokásokat, a benne található adatbeviteli mezők kitölthetőek legördülő menük segítségével is, vagy egyszerűen a kívánt szöveg begépelésével.

Figyelmeztető e-mailek    Hibabejelentés érkezésekor, ill. lejárt határidejű hiba fennállása esetén a rendszer figyelmeztető e-maileket küld, ha azt a felhasználó kéri.

A https://kozvilhiba.hu internetes címen a közvilágítás témaköréhez kapcsolódó minden fontos kapcsolódó információ, jogszabály, pl. Villamos Energia Törvény, Hálózat Használati díjak, Szabványos Közvilágítási Égésidők., stb…hatályos és naprakész formában megtalálható.

Hibabejelentés képernyőkép:

kokiva1

Hibalista Önkormányzatként bejelentkezve:

kokiva2